Optimale kasventilatie tomatenkassen

Kasventilatie – het sleutelwoord als het aankomt op succesvol telen in  tomatenkassen. Met een optimaal kasklimaat voorkomt u condens en alle vervelende gevolgen zoals schimmels en andere ziektes. Zo zorgt het voor een droger en actiever gewas en dus een gezond en weerbaar product. Hoe we u hierbij kunnen helpen? We vertellen het u graag.

Optimaal klimaat voor de tomatenkwekerij

  • Minder condensproblemen door meer luchtbeweging
  • Altijd een optimaal kasklimaat
  • Telen met meer schermuren
  • 3D luchtbeweging door het gewas
  • Bespaar op energiekosten door minimum buis te verlagen
  • Aantrekkelijke subsidieregeling

Hoe dit gerealiseerd kan worden? Met een slimme combinatie van onze HinovaFan en de VentilationJet. Zo creëren we een optimaal microklimaat tussen uw gewas, halen we koude lucht van boven het doek naar beneden zonder te kieren en ontstaat er een homogeen klimaat.

De huidige ervaringen spreken voor zich

Verschillende tomatenkwekers gingen u al voor. Eén van de tomatenkassen die we al hebben mogen helpen, is P., M. und J. van den Broek GmbH & Co. KG in Straelen.  De resultaten spreken voor zich:

“De temperatuurverdeling is de kas in veel beter. Dat zie je aan het gewas. Ik krijg er kippenvel van hoe gelijkmatig het kleurt.”

Kasventilatie in tomatenkassen: subsidie mogelijk

Investeren in duurzaamheid en kasventilatie hoeft geen ingewikkelde en dure kostenpost te zijn. Wist u bijvoorbeeld dat onze systemen momenteel onder een zeer gunstige subsidieregeling vallen? En mocht u opzien tegen de administratie die een aanvraag met zich meebrengt; ook daar helpen we u graag bij.

Wilt u ook een optimaal kasklimaat en genieten van alle voordelen van onze slimme systemen? Neem dan vandaag nog contact met ons op. We staan u graag te woord.

Published: