7 vragen over kasventilatie

The Importance of Vertical Air Movement in a Greenhouse

Wat is kasventilatie?

Kasventilatie is een belangrijk onderdeel van een goed product. We hebben al veel ondernemers mogen helpen aan een optimaal kasklimaat. Om u meer informatie te geven over ons product en onze diensten, hebben wij de meest gestelde vragen over kasventilatie voor u op een rijtje gezet:

  1. Waarom een Schermventilator?

Als er teveel vocht in de kas aanwezig is onder de schermen, bijvoorbeeld door verdamping van de plant, kan een schermventilator het klimaat positief beïnvloeden met een natuurlijk proces.

  1. Hoe werkt de schermventilator?

Door koudere en drogere lucht vanuit de ruimte boven het scherm de kas in te blazen komt er een uitwisseling van lucht. De Ventilatievoud bepaalt bij welk verschil je het systeem toe kunt passen.

Het scherm is gemaakt om vochtigere lucht door het scherm te laten, zo ontstaat er onder het scherm een verbeterd klimaat.

  1. Hoe weet de klimaatcomputer wanneer de Jets aan of uit moeten?

De schermventilatie wordt aangestuurd door de klimaatcomputer. De temperatuur en luchtvochtigheid in de kas wordt op verschillende plaatsen gemeten. Als aan de ingesteld voorwaarde wordt voldaan, gaan de Jets aan.

  1. Waarom ontstaat er condens?

Door koudere lucht aan te zuigen wordt de Jets koud. De vochtigere omgevingslucht zal condenseren tegen de oppervlakte van de installatie. De VentilationJet is uitgerust met een opvanggoot en afvoer om druppels op het gewas te voorkomen.

  1. Kan ik mijn scherm compleet dicht laten?

Ja, als u ons VentilationJet systeem® aanschaft, kunt u uw schermen compleet dicht houden. Zo bespaart u enorm veel energie en worden temperatuurverschillen door kieren voorkomen.

  1. Hoeveel schermventilatoren heb ik nodig per Hectare?

Het exacte aantal is afhankelijk van uw teelt, uw omgeving en het aantal schermen. Wij kunnen het benodigde aantal voor u berekenen. In de omgeving van Nederland heeft tomatenteelt ongeveer 20 Jets per Hectare nodig.

  1. Waarom bestaat het VentilationJet systeem® uit Jets en verticale recirculatie ventilatoren (HinovaFan)?

Om de ingeblazen lucht goed te mengen gebruiken wij de HinovaFan. De vermengde lucht wordt daarna door het gewas gerecirculeerd. Dus niet er overheen, maar er doorheen. Dit verbetert het microklimaat van de plant.

Staat uw vraag hier niet bij? Neem dan gerust contact met ons op, onze kasventilatie specialisten staan voor u klaar.

Published: