Kassenbouw slim aangepakt: de HinovaFan

Bij het bouwen van een kas wordt er rekening gehouden met veel verschillende factoren. Kasventilatie is een belangrijke factor binnen kassenbouw. Want u wilt natuurlijk de best mogelijke kas met het best mogelijke ventilatiesysteem. Wij willen u graag voorstellen aan onze innovatieve recirculatie ventilator, de HinovaFan. Met deze slimme en uiterst zuinige kasventilator brengt u uw kassenbouwproject naar een hoger niveau.

Slimme ventilatie oplossing voor kassenbouw

Met de HinovaFan zorgt u voor een optimaal microklimaat op plantniveau. U voorkomt te hoge gehaltes aan vocht rond de plant en vrucht.

“Door de stilstaande lucht heeft het microklimaat een hogere concentratie aan waterdamp (blauwe stippen) dan de lucht in de kas. Anderzijds is de CO2-concentratie (rode stippen) in het microklimaat meestal lager dan in de kaslucht.”

Kassenbouw slim aangepakt

Written by Peter van Weel, one of the three authors of the book: Plant Empowerment, the Basic Principles.

Mede door de kaslucht te vermengen met het microklimaat ontstaat een optimaal microklimaat. Hoe deze kasventilator dat doet? Doeltreffend, fluisterstil én energiezuinig.

Benieuwd naar de specificaties van dit innovatieve systeem? Kijk dan hier.

Overal toepasbaar én met subsidie

Onze kasventilatoren kunnen aangebracht worden in alle fases van kassenbouw, dus ook in bestaande bouw. Het voordeel van installatie bij nieuwbouw is wel dat montage tijdens de bouw in de meeste gevallen eenvoudiger is.

Daarnaast komt de HinovaFan in aanmerking voor subsidie. De regeling is op dit moment zeer gunstig, daar kunt u hier meer over lezen. Het ventilatiesysteem is dus niet alleen gunstig voor uw product, maar ook voor de portemonnee.

Wilt u weten wat de mogelijkheden voor uw kassenbouw project zijn en hier een vrijblijvende offerte voor ontvangen? Neem dan contact met ons op, onze kasventilatie experts helpen u graag verder.

Published: