Hinova oprichter draagt activiteiten over aan nieuwe eigenaar

Henk heeft ruim 25 jaar geleden Hint Installatietechniek opgericht. Hint richtte zich vrijwel uitsluitend op de glastuinbouw.

In die tijd waren computers al de standaard voor het regelen van het klimaat en Hint werd dealer van Hoogendoorn Automatisering. Henk voelde zich als ondernemer en uitvinder al snel thuis in de sector en hebben hij en  zijn medewerkers met veel enthousiasme gewerkt met  innovatieve tuinbouwondernemers. Samen met hen zijn diverse systemen en producten ontwikkeld die inmiddels  standaard zijn. Denk aan de verdergaande integratie van computers, PLC’s en elektrische installaties.

Rond 2012 heeft Hint zich gericht op een ontwikkeling die later “Het Nieuwe Telen” werd genoemd.

Het actief binnenbrengen van buitenlucht in combinatie met meerdere en dichtere schermdoeken introduceerde een nieuwe omgang met klimaat regelen, waarbij de plant en natuurkundige inzichten een belangrijke rol spelen.

Door samenwerking met enthousiaste onderzoekers en adviseurs is het VentilationJet Systeem® ontstaan. Voor deze en andere ontwikkelingen is Hinova opgericht.

“We leveren een innovatief ventilatiesysteem voor de glastuinbouwondernemer van de toekomst. Dat blijven wij door ontwikkelen en verkopen omdat we veel vertrouwen hebben in het product. Onze eerste focus is het distributienetwerk uitbreiden.” Aldus Hans Weisbeek.

Per 1 juli 2019 ligt de uitdaging voor verdere vormgeving van Hinova en haar producten bij hem.

Published: