Optimale kasventilatie aardbeienteelt

 

Kasventilatie is het antwoord op veel van de uitdagingen waarmee u te maken krijgt in de aardbeienteelt. Met een optimaal kasklimaat voorkomt u condens op de vruchten en alle vervelende gevolgen zoals schimmels en andere ziektes. Zo zorgt het voor een droger en actiever gewas en dus een gezond en weerbaar product. Hoe we u hierbij kunnen helpen? We vertellen het u graag.

Gevolg van gewascondensatie

Als er condens op de plant aanwezig is, zal de plant niet meer kunnen verdampen. De lucht om het blad is namelijk verzadigd met vocht. Dit betekend dat er daar geen toevoer van verse voedingsstoffen plaatsvindt.
Daarnaast is de condens een broeiplaats voor schimmels zoal Botrytis. Deze kunnen makkelijker het plantweefsel binnen dringen en infecteren.

Alle voordelen op een rijtje

  • Minder condensproblemen door meer luchtbeweging
  • Altijd een optimaal kasklimaat
  • 3D luchtbeweging door het gewas
  • Bespaar op energiekosten door minimum buis te verlagen
  • Aantrekkelijke subsidieregeling

De huidige ervaringen spreken voor zich

Verschillende aardbeientelers gingen u al voor. Eén van de telers die we al hebben mogen helpen, is Cox aardbeien in Horst. De resultaten zeggen genoeg:

“Wij zijn zeer tevreden over de HinovaFan. We telen meer generatief, we hebben een stabiel klimaat wat zorgt voor een actieve plant. Wij merken sinds het gebruik van de HinovaFan dat wij een actiever gewas hebben, we hebben een hogere wateropname.”

Kasventilatie aardbeienteelt: subsidie mogelijk

Investeren in duurzaamheid en kasventilatie hoeft geen ingewikkelde en dure kostenpost te zijn. Wist u bijvoorbeeld dat onze systemen momenteel onder een zeer gunstige subsidieregeling vallen? En mocht u opzien tegen de administratie die een aanvraag met zich meebrengt; ook daar helpen we u graag bij.

Wilt u ook een optimaal kasklimaat en genieten van alle voordelen van onze slimme systemen? Neem dan vandaag nog contact met ons op. We staan u graag te woord.

Published: